iliadas photo

HQ CELEBRITY PICTURES OF FAMOUS ACTRESSES, SINGERS, MODELS , ATHLETES & MUCH MORE
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Share | 
 

 ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
KaTriNa_16
Οφανείμ
Οφανείμ


Female
Αριθμός μηνυμάτων: 4025
Ηλικία: 23
Περιοχή: Λάρνακα - Κύπρος
Χρώμα Ματιών: Μαύρο
Απασχόληση: Φοιτήτρια Γεωπονικής
Reputation: 2
Points: 88659508
Registration date: 09/07/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ   Πεμ 22 Μαϊος - 22:45

Σαλάτα Caesar DNA

Μερίδες: 18

Θερμίδες: 143 ανά μερίδα

Υλικά:


* 3 αβγά μεγάλα
* 250 ml ζωμός από κοτόπουλο
* 9 μεγάλες αντσούγιες φιλέτο
* 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
* 90 ml χυμός λεμονιού
* 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
* 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
* 3 ρίζες μαρούλι, κομμένο με το χέρι
* 375 γρ. κρουτόν
* 190 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Προσθέστε τα αβγά, το ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, το χυμό και τη σάλτσα σε μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρόλα και ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει. Μεταφέρετέ το σε καθαρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο.

Αλείψτε το εσωτερικό κάθε μπολ με σκόρδο.

Για τη σαλάτα, κόψτε το μαρούλι με το χέρι σε βαθύ μπολ και ανακατέψτε το με τα κρουτόν και το τυρί. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που έχετε ήδη ετοιμάσει.

Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε στα έτοιμα με σκόρδο μπολ. Μπορείτε να τρίψετε πιπέρι στο τέλος.

Λιπαρά: 11 γρ.

Πρωτεϊνες: 6 γρ.

Υδατάνθρακες: 5 γρ.

_________________
Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο
Επιστροφή στην κορυφή Go down
http://iliadasphoto.grafbb.com/
KaTriNa_16
Οφανείμ
Οφανείμ


Female
Αριθμός μηνυμάτων: 4025
Ηλικία: 23
Περιοχή: Λάρνακα - Κύπρος
Χρώμα Ματιών: Μαύρο
Απασχόληση: Φοιτήτρια Γεωπονικής
Reputation: 2
Points: 88659508
Registration date: 09/07/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ   Πεμ 22 Μαϊος - 22:46

Σαλάτα Δίχρωμη

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 224 ανά μερίδα

Υλικά:


* 250 γρ. κόκκινο λάχανο
* 100 γρ. άσπρο λάχανο
* 1 κόκκινη πιπεριά
* 120 γρ. φιστίκια Κάσιους
* 60 γρ. σταφίδες
* 60 γρ. ηλιόσποροι αποφλοιωμένοι
* ----- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
* 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό (με 1% λιπαρά)
* 2 κουταλιές σούπας σογιέλαιο
* 1 κουταλιά σούπας ξύδι
* 1 κουταλάκι του γλυκού μουστράρδα
* 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
* αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε τα σποράκια της και την κόβετε σε μπαστουνάκια. Κόβετε τα λάχανα, τα ρίχνετε μέσα σε 2 ξεχωριστά μπολ και τα ανακατεύετε με τις πιπεριές, το πιπέρι, τους ηλιόσπορους, τα φιστίκια και τις σταφίδες.

2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε σταδιακά το σογιέλαιο, το ξύδι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα.

3. Τοποθετείτε τα λάχανα στη σαλατιέρα σε δύο σωρούς, όπως στη φωτογραφία και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

4. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν.

Το λάχανο, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου και να καταπολεμήσει βακτηρίδια και μικρόβια στο πεπτικό σύστημα.

_________________
Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο
Επιστροφή στην κορυφή Go down
http://iliadasphoto.grafbb.com/
KaTriNa_16
Οφανείμ
Οφανείμ


Female
Αριθμός μηνυμάτων: 4025
Ηλικία: 23
Περιοχή: Λάρνακα - Κύπρος
Χρώμα Ματιών: Μαύρο
Απασχόληση: Φοιτήτρια Γεωπονικής
Reputation: 2
Points: 88659508
Registration date: 09/07/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ   Πεμ 22 Μαϊος - 22:47

Σαλάτα με Τυρί, Αβγό και Ντομάτα

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 328 ανά μερίδα

Υλικά:


* 4 φλιτζάνια σαλάτα πράσινη
* 4 αβγά βραστά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
* 4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
* 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
* μαύρες ελιές
* ντρέσινγκ με βάση το λάδι (όχι κρέμα)

Τρόπος παρασκευής

Κόψτε τη σαλάτα με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια. Χωρίστε την ποσότητα σε 4 πιάτα. Τοποθετήστε τις φέτες αβγού, τις φέτες ντομάτας και το τυρί στο πάνω μέρος της σαλάτας.

Γαρνίρετε με μαύρες ελιές. Ραντίστε κάθε σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Για ολοκληρωμένο γεύμα, σερβίρετε με ψωμάκι και παγωμένο γιαούρτι για επιδόρπιο.

Λιπαρά: 10 γρ.

Πρωτεϊνες: 14 γρ.

Υδατάνθρακες: 56 γρ.

_________________
Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο
Επιστροφή στην κορυφή Go down
http://iliadasphoto.grafbb.com/
KaTriNa_16
Οφανείμ
Οφανείμ


Female
Αριθμός μηνυμάτων: 4025
Ηλικία: 23
Περιοχή: Λάρνακα - Κύπρος
Χρώμα Ματιών: Μαύρο
Απασχόληση: Φοιτήτρια Γεωπονικής
Reputation: 2
Points: 88659508
Registration date: 09/07/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ   Πεμ 22 Μαϊος - 22:47

Σαλάτα του ψαρά

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 200 ανά μερίδα

Υλικά:


* 1 κιλό μύδια
* 300 γρ. φρέσκο χταπόδι
* 300 γρ. καλαμάρι
* 300 γρ. γαρίδες
* χυμό από 3 λεμόνια
* 50 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
* 30 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε ροδέλες
* 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής


1. Πλένετε το χταπόδι, αφαιρείτε το δόντι του και χωρίζετε τα προκάμια από το σώμα του. Πλένετε τα καλαμάρια και τραβάτε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάτε το κεφάλι και τα σπλάχνα και τα καθαρίζετε μέσα έξω κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό 1 λεμονιού, το ξύδι, και 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι. Προσθέτετε το χταπόδι και τα καλαμάρια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε τη φωτιά και τ' αφήνετε να κρυώσουν.

3. Πλένετε τα μύδια με τρεχούμενο κρύο νερό και βγάζετε τα γένια τους με την κοφετρή μεριά του μαχαιριού. Βράζετε 1/4 λίτρο νερό, προσθέτετε τα μύδια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάτε τα μύδια που δεν άνοιξαν. Βγάζετε τα υπόλοιπα από τα κοχύλια τους και τα ραντίζετε με το χυμό 1/2 λεμονιού.

4. Πλένετε τις γαρίδες και τις βάζετε σε βραστό αλατισμένο νερό με το χυμό 1/2 λεμονιού. Τις βράζετε για 5 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε το κέλυφος, κάνετε μία τομή στην πλάτη κάθε γαρίδας και απομακρύνετε το σκούρο σα φλέβα έντερο. Τις ξεπλένετε σε χλιαρό νερό.

5. Κόβετε το σώμα των καλαμαριών σε μικρά δαχτυλίδια και τα πλοκάμια τους σε κομμάτια περίπου 1 εκ. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.

6. Ρίχνετε σε μπολ όλα τα θαλασσινά. Προσθέτετε το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ραντίζετε με το χυμό 1 λεμονιού, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστη η σαλάτα, μπορείτε να την αφήσετε σε κρύο μέρος (όχι στο ψυγείο) να μαριναριστούν τα θαλασσινά, για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε

_________________
Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο
Επιστροφή στην κορυφή Go down
http://iliadasphoto.grafbb.com/
KaTriNa_16
Οφανείμ
Οφανείμ


Female
Αριθμός μηνυμάτων: 4025
Ηλικία: 23
Περιοχή: Λάρνακα - Κύπρος
Χρώμα Ματιών: Μαύρο
Απασχόληση: Φοιτήτρια Γεωπονικής
Reputation: 2
Points: 88659508
Registration date: 09/07/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ   Πεμ 22 Μαϊος - 22:48

Σαλτσώδη Ριγκατόνι με Κοτόπουλο

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 325 ανά μερίδα

Υλικά:


* 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 1 κουταλιά ελαιόλαδο
* 3 κουτιά ή 2 1/2 φλιτζάνια ντοματάκια
* 2 φλιτζάνια ριγκατόνι, άψητα
* 1 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
* αλάτι, ρίγανη και ιταλικά μπαχαρικά
* 1 1/2 φλιτζάνι κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε κύβους

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Ψήστε σε δυνατή φωτιά έως ότου ροδίσουν. Προσθέστε τα ντοματάκια, τα ριγκατόνι, το νερό, τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά. Αφήστε να βράσουν και χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάστε και αφήστε να σογοβράσει περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.

Οταν ψηθούν τα ζυμαρικά προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να ζεσταθεί καλά. Σερβίρετε.

Λιπαρά: 9 γρ.

Πρωτεϊνες: 23 γρ.

Υδατάνθρακες: 38 γρ.

_________________
Ποτέ δεν είναι μάταιη η ανάβαση στα βουνά της αλήθειας. Ή θα φτάσεις σε ένα υψηλότερο σημείο σήμερα, ή θα εκπαιδεύσεις τις δυνάμεις σου ώστε να μπορέσεις να ανεβείς ψηλότερα αύριο
Επιστροφή στην κορυφή Go down
http://iliadasphoto.grafbb.com/
 

ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
iliadas photo ::  :: -