iliadas photo

HQ CELEBRITY PICTURES OF FAMOUS ACTRESSES, SINGERS, MODELS , ATHLETES & MUCH MORE
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
To Forum μεταφέρεται για καλύτερη παρουσίαση των φωτογραφιών του
σε ιδιόκτητη ιστοσελίδα.
Θα το βρείτε στο

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα
Μοιραστείτε | 
 

 Η επιστήμη στην Κουζίνα σου: Μοριακή Γαστρονομία

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Marmalou
Επισκέπτης



ΔημοσίευσηΘέμα: Η επιστήμη στην Κουζίνα σου: Μοριακή Γαστρονομία   Τετ 12 Μάης - 11:03

Καλημέρα σας!

Ναι , ο τίτλος είναι "κάπως" δεδομένου το ότι ακούγεται σχετικά κάτι
δύσκολο. Είναι απλά η χρήση βασικών ιδιοτήτων των υλικών (χημικών και
φυσικών) για ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Εν μέρη αν έχεις
φτιάξει ποτέ σου ζελέ, έχεις εκμεταλλευτεί ιδιότητες των υλικών,
"εγκλωβίζοντας" υγρό σε στερεό.

Υπάρχουν όμως πιο φαντεζί τεχνικές ,προσβάσιμες όμως στον μέσο
κουζινάκια!Μπορείς να φτιάξεις "αφρούς" που λιώνουν στο στόμα και
απελευθερώνουν το άρωμα τους σαν έκρηξη (τέλειο για γλυκά) και μικρά
ζελεδωτά σφαιρίδια με ότι γεύση θες, σαν χαβιάρι που σκάει στο στόμα!

Για τον αφρό, λίγη λεκιθίνη (που υπάρχει και στο αυγό) επαρκεί, με καλό
χτύπημα των υλικών. Για το δεύτερο κάποιος χρειάζεται αλγινικό νάτριο
(κάτι σαν ζελές) το οποίο όμως είναι ευκολοπροσβάσιμο.

Για λίγο πιο αναλυτικά ,με συνταγές και παραδείγματα ρίξτε μια ματιά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Marmalou
Επισκέπτης



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Η επιστήμη στην Κουζίνα σου: Μοριακή Γαστρονομία   Τετ 12 Μάης - 11:03

To Λινκ είναι αυτό :

http://www.fridge.gr/zb/1318/molecular-gastronom/
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Η επιστήμη στην Κουζίνα σου: Μοριακή Γαστρονομία
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΜπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
iliadas photo :: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-
Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.ΕνότηταΜετάβαση σε: